Tarta cu visine si bezea

de Julie in Prajituri, 18 Iun 2010 | 6968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar
  • o jumatate lingurita cu praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri cu mac
  • esenta de vanilie
  • faina 12-15 linguri
  • 6 linguri pesmet
  • Pentru umplutura:
  • 500 g visine
  • o jumatate cana zahar
  • o jumatate cana apa
  • 4 linguri gris
  • Pentru decor:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • sirop de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si bezea:

Pentru blat:

Batem bine untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam esenta, coaja de lamaie,macul,praful de copt stins in zeama de lamaie
si faina. Framantam bine sa ne iasa un aluat mai moale ,nu foarte vartos pe care il vom intinde si il vom pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita. Dam forma la cuptor pentru 6-7 minute sa se coaca doar pe jumatate.

Pentru umplutura:

Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop gros , in care vom adauga visinele -fara samburi. Oprim focul si lasam visinele sa se raceasca in sirop. Dupa ce s-au racit le scoatem, le scurgem bine si le amestecam cu grisul.

Pentru decor:

Batem bine albusurile cu zaharul  si esenta pana obtinem bezeaua. Scoatem forma din cuptor, presaram 3 linguri cu pesmet, adaugam amestecul de visine, presaram din nou 3 linguri cu pesmet  iar  deasupra repartizam bezeaua .

Bagam din nou tarta la cuptor,pentru inca 20-25 minute  la foc mic, avand grija sa nu ardem bezeaua!

Siropul in care am tinut visinile il punem din nou pe foc si il lasam sa fiarba pana se ingroasa bine.

Dupa ce scoatem tarta din cuptor,o lasam sa se raceasca si o stropim cu siropul de visine.

Taiem tarta cu un cutit inmuiat mereu in apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura ''Seara tarziu''