Tarta cu spanac si soia

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 20 Mar 2015 | 6125 vizualizari

 

E de post ca-i vineri.....si parca vad ca si acum se carcoteste....emoticon care rade....

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • 180 g spanac (cantarit dupa ce l-am curatat )
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 100 g soia granule Inedit
  • 1 lingurita granule legume
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si soia:

Lasam sa se dezghete aluatul la temperatura camerei si pregatim umplutura.

Spanacul in curatam si il spalam de impuritati, il lasam sa se scurga de apa. Morcovul curatat il radem pe razatoarea mica si ceapa o taiem marunt. Intr-o cratita punem soia, o lingurita de granule legume si turnam apa fierbinte cat sa acopere de 2 degete soia. Ceapa, morcovul cu putin sare le calim intr-o cratita, adaugam spanacul rupt si lasam 5-10 min sa se inmoaie, apoi adaugam soia scursa de apa si lasam pe foc 20 min  la foc mic, sa scada zeama lasata de la spanac.

Asamblarea tartei: Am folosit o forma de tarta de silicon cu diametrul de 22 cm. Intindem foaia de aluat cu facaletul, nu foarte mult cat sa uniformizam locul unde a fost impaturit aluatul, apoi decupam cu o farfurie mai mare decat forma, un rotund. Ungem forma cu ulei de masline, asezam aluatul si pe peretii formei, turnam umplutura si apoi am format o spirata cu fasii din aluat. Am dat forma la cuptorul preincalzit, pana incepe sa creasca aluatul si devine rumen.

Am scos tarta din forma si pentru ca aveam pofta si chiar eram curioasa ce a iesit, am mancat asa fierbinte.

Am crezut ca am gresit si am pus carne fara sa stiu asa gust bun a avut.....

TIPS-URI

1

sub tava de tarta,in cuptor am pus o cratita cu apa sa nu se arda pe fund.

2

restul de aluat l-am transformat in saleuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu spanac - de post