Falafel (chiftelute de naut)

de Criss in Mancaruri de post, 21 Mar 2011 | 15326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -400 g naut
  • -1 ceapa rosie
  • -2 bucati usturoi
  • -1 lingurita coriandru
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -sare, piper, boia de ardei
  • -1 pachet seminte de susan
  • -ulei de masline (di sansa pentru prajit)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel (chiftelute de naut):

Nautul trebuie lasat de seara la inmuiat in apa rece. Minim 12 ore. Eu l-am lasat vreo 16 si poate asta a fost secretul ca a iesit atat de bun. :) Mai intai am dat nautul prin masina de tocat carne, apoi l-am facut pasta cu mixerul verticat. Asta pentru a nu suprasolicita mixerul. Mi s-a parut mai simplu de cat sa scot ditamai robotul de bucatarie, sa-l asamblez, etc.  Deci, impreuna cu nautul se mixeaza ceapa, usturoiul, patrunjelul, coriandrul, apoi se adauga sare piper, boia. Se formeaza chiftelutele nu foarte mari, care se dau prin susan, apoi se prajesc in ulei incins si se scot pe servetele absorbante. Se servesc cu salata sau cu ce va place. Sunt foarte bune si aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel (chiftelute de naut)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Falafel de post