Inspiratia este de pe Bucataras de la voi dar eu am adaptat-o dupa gustul meu.Multumesc tuturor.
Spanacul dezghetat si pus la scurs in sita ceapa se curata si se toaca marunt apoi se pune la prajit in tigaie cu ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga si spanacul se lasa sa se caleasca pana se duce toata zeama din tigaie. Intre timp pestele proaspat se taie cuburi nu prea mici si se pune peste spanacul din tigaie lasand sa se caleasca bine. Cand este gata se da la rece. Intr-un vas incapator se pune spanacul racit peste care se pune smantana, ouale care se sparg intr-un castron si se bat separat apoi adaugandu-se pe compozitia cu spanac, grisul si mozzarela, sare si piper.
Aluatul de tarta;se pune in castron untul cu mirodeniile si ouale dupa care se adauga faina si se framanta un aluat nu prea tare .Se intinde cat este tava dar se opreste pentru grilaj un sfert din cantitatea de aluat.
Se imbraca tava cu aluatul peste care se pune compozitia de spanac cu somon si se uniformizeaza. Se pune pe deasupra ca un strat somonul afumat. Din aluatul care se opreste se intinde si se taie fasii cu cutitul sau cu rotita de taiat aluat. Se pun pe deasupra la distante egale si apoi in sens inves pentru a da forma de grilaj. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora sau chiar mai mult depinde de cuptor, deci pana se rumeneste frumos.
Pofta buna .A fost un deliciu apreciat de toti musafirii.