Cum puteam sa vin fara un dar la ziua lui Medi??? Acest om deosebit si drag inimii mele? Si ce puteam sa aduc mai bun si mai gustos decat o tarta sarata cu somon afumat...asa cum ii place ei...Medi draga mea...te imbratisez si-ti doresc o viata plina ochi de bine si bun!
Blatul este acelasi ca la tarta cu branzeturi grecesti si de care v-am spus ca m-am indragostit...aduce teribil de bine cu foietajul si e ff simplu de facut. Framantam toate ingredientele cu untul moale si aluatul rezultat il infoliem si-l dam la rece pentru 30 de minute.
Este posibil ca la framantat sa mai avem nevoie de o mana de faina( framantam pana nu se mai lipeste de maini)
Cat aluatul sta la rece preparam umplutura:
Amestecam la mixer ingredientele mai putin somonul.
Scoatem aluatul, il impartim in doua bucati una mai mare si una mai mica( cam 3/4 si 1/4).
Punem bucata mai mare pe o suprafata de intins si-l intindem cat este forma de tarta, punand deasupra folie de prospetime. Se intinde mult mai usor peste aceasta folie.
Tapetam cu foaie de copt si asezam aluatul intins. Intepam e toata suprafata cu o furculita si turnam compozitia. Punem si fasiutele de somon.
Intoarcem usor marginea peste umplutura.
Bucata ramasa o impartim in doua si fiecare bucata la randul ei in trei formand trei snururi pe care le vom impleti prin rasucire ca in imagine.
Asezam impletitura pe marginea tartei presaram din nou chives si ungem aluatul cu galbenus.
Primele zece minute coacem la 200 de grade dupa aceea reducem temperatura la 180 de grade si coacem inca 40 de minute.
Racim putin si o servim daca se poate calda....e o bunatate!
Medi, ti-o dedic cu mare drag...
1
Tarta va sta la cuptor 50 de minute si daca simtim ca se arde, ultimile zece minute vom coace cu usa cuptorului intredeschisa.