Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella

de oanapl in Mancare copii, 3 Apr 2022 | 8266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g făină
  • 100 g unt 80% rece
  • 1 ou
  • 6 linguri apă rece
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • ½ piept de pui
  • 1 borcan de ciuperci
  • 2-3 felii de gogoșari murați
  • 50g mușchi afumat
  • 4 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 80g mozzarela
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella:

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura. Eu am folosit carne de pui de țară, pe care am fiert-o în prealabil, apoi am tăiat-o în cubulețe. 
Se mixează ouăle cu sare și cu smântâna, apoi se adaugă carnea de pui, ciupercile, muschiul și gogoșarii tăiați cubulețe și mozzarella dată pe răzătoarea mare și se omogenizează compoziția.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe blatul înfărinat, apoi se transferă într-o tavă unsă cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc.
Se toarnă umplutura peste aluat și se taie surplusul de aluat.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 50-55 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos. Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

ieri la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]