Tarta cu prune

de mamaieelena in Dulciuri, 12 Aug 2012 | 3702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g prune
  • 175 g margarina
  • 2 oua
  • 2 linguri cu smantana
  • 50 ml lapte
  • 500-600 g faina
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Prunele se desfac de samburi si se spala apoi se lasa la scurs pe hartie prosop.

Intr-un castron se pun ingredientele toate, minus 2 plicuri cu zahar vanilat si se amesteca. Din faina se opreste putin pentru intins pe planseta aluatul. Se ia o tava de forma si preferinta fiecaruia si se unge cu margarina. Aluatul se imparte in doua dar una din parti trebuie sa fie putin mai mare decat cealalta. Acum se intinde aluatul cel mai mare de dimensiunea tavii si se face mai mare pentru a acoperi si peretii interiori al tavii.

Prunele care se vor taia in 4 se aseaza pe aluat in tava inghesuite bine pentru ca ele se vor inmuia. Cele 2 plicuri de zahar vanilat se desfac si se pune zaharul peste prune. Cea de a doua foaie de aluat se intinde si se taie fasii care se dispune pe toata suprafata tartei cu mici distante intre ele. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute (cand este rumena frumos).

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Tava este de 23/29 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca