Tarta cu mere si aluat faramitat

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 5 Mai 2010 | 8656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • crusta:
  • 4-5 linguri unt sau margarina
  • 3 cani faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 cana zahar
  • 1 ou mare
  • 1 praf de sare
  •  umplutura:
  • 5 mere
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 cana de zahar
  • aluat faramitat:
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana de nuci
  • 1/2 cana zahar
  • 4 linguri unt sau margarina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si aluat faramitat:

Crusta:Se preincalzeste cuptorul pana facem crusta.Faina,praful de copt si sarea se amesteca intr-un castron.Untul se freaca cu zaharul pana incepe sa se topeasca,apoi se adauga oul si restul ingredientelor pana se formeaza un aluat nici prea tare,nici prea moale.Se intinde aluatul si se pune intr-o forma de tarta sau intr-o forma de tort cu peretii detasabili unsa cu grasime si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.

Umplutura:merele se curata de coaja si cotor si se taie cubulete mici.Se pun intr-o cratita impreuna cu restul ingredientelor si se pun pe foc pana se inmoaie.Se pun intr-o strecuratoare si se lasa 5 min la racit,apoi se pun peste aluat.

Aluatul faramitat:se amesteca toate ingredientele,rezultand bucatele de aluat care se pun deasupra merelor.Se da la cuptor pt 35-40 min/pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si aluat faramitat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]