Tarta cu leurdă şi ciuperci

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2014 | 5271 vizualizari

 

Vă prezint astăzi Tarta cu leurdă şi ciuperci, inspirată după reţeta bucătăraşului nostru Lia Maria. Nu am reprodus întocmai, am făcut unele modificări (nu esenţiale) în ingrediente, şi rezultatul a fost pe măsura aşteptărilor :) Mulţumesc, Lia Maria, pentru reţetă >:D

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci proaspete
  • 2 legături leurdă
  • 400 g smântână
  • 3 ouă crude
  • 3 ouă fierte
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • câteva fire de chives
  • câteva frunze de busuioc verde
  • o linguriţă oregano (uscat am avut eu)
  • sare, piper după gust
  • 50 g caşcaval ras pentru presărat deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu leurdă şi ciuperci:

Făina am cernut-o cu praful de copt.

Ciupercile, spălate şi tăiate în cuburi mai mici le-am sotat în puţin  ulei, până s-au înmuiat şi a mai scăzut din zeama pe care au lăsat-o.

Ouăle crude, smântâna, cu un praf de sare şi piper le-am bătut bine până s-au omogenizat.

Ouăle fierte le-am tăiat în cuburi.

Leurda, spălată bine, am pus-o la chopper, împreună cu busuiocul şi chives şi le-am mărunţit bine. Am adăugat ciupercile, ouăle fierte, apoi amestecul de ouă cu smântână.

La final am adăugat făina, amestecând uşor până am obţinut un aluat omogen, curgător dar destul de consistent (ca o lavă).

Am răsturnat totul într-un vas uns cu unt şi tapetat cu hârtie de copt şi am introdus la cuptorul preîncălzit, la foc moderat, pentru aproximativ o oră (am verificat cu scobitoarea dacă s-a copt). 

Am lăsat să se răcorească în tavă şi apoi am scos tarta pe o farfurie. Am presărat caşcaval ras, cât tarta era fierbinte. Am tăiat-o după ce s-a răcit.

 

 

 

TIPS-URI

1

Reţeta originală folosea carne de pui, eu am înlocuit-o cu ciuperci; în plus, am adăugat chives, busuioc şi oregano şi am pus mai multă smântână.

2

În reteta originală se amestecă ingredientele uscate cu făina, se pune totul în tavă şi se toarnă ingredientele umede (ouăle şi smântâna) peste compoziţie; eu am uitat să fac aşa şi am încorporat făina la sfârşit, dar nu a afectat calitatea aluatului.

3

Deoarece conţine făină, e mai bine ca tarta să fie tăiată după ce se răceşte complet.

4

Am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm şi tarta a ieşit puţin mai înaltă decât am estimat (sincer, nici nu credeam că va creşte la copt, dar a crescut destul de mult). Data viitoare voi coace într-o tavă cu diametrul ceva mai mare.

5

La compoziţia dată, cred că două legături de leurdă au fost cam puţine. Data viitoare voi pune trei sau chiar patru legături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu leurdă şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (33)

simonacallas 1

27.04.2014, 19:18

Multumesc mult, Laurici

T I M E A 1

27.04.2014, 23:16

ce frumos arata!

simonacallas 1

28.04.2014, 06:29

Multumesc, Timea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan