TARTA CU LAMAIE

de Roda in Prajituri, 8 Iun 2009 | 3363 vizualizari

 

Gustoasa si racoritoare!

 

INGREDIENTE

 
  • Pentru aluat:
  • 3 oua,
  • 300g. faina,
  • 200g. unt,
  • 100g. zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • sucul si coaja rasa de la 1 lamaie;
  • Pentru crema:
  • 150g. zahar,
  • 100g. faina,
  • 500ml. lapte,
  • 100g. unt,
  • coaja rasa si sucul unei lamai;
  • Pentru ornat:
  • frisca;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TARTA CU LAMAIE:

1.Se freca untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa.Se  adauga ouale batute, se amesteca si se  pune faina.Aluatul se framanta , apoi se lasa sa se odihneasca,  la rece, 30 de  minute.
2.Se intinde o foaie,se aseza intr-o forma rotunda  de tarta, unsa cu unt si se coace in cuptor preincalzit  30 de  minute, la foc moderat.

3.Se prepara crema:se pune laptele la fiert, pe foc mic. Cand clocoteste,se aduga   faina dizolvata in putina apa rece, zaharul si coaja de  lamaie.Se amesteca incontinuu pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca bine, apoi se amesteca cu untul frecat spuma si sucul de lamaie.

4.Peste aluatul  de tarta se pune crema,se niveleaza si se orneaza cu frisca pe margini cu aparatul de ornat torturi.Se tine la rece pana la servire. .

Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA CU LAMAIE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Nicoleta