Pentru ca mi-e dor de primavara.....poate o induplec sa vina mai repejor...
Blatul de tarta:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat care se pune la rece pentru o ora.
Legumele:
Se fierb in coaja cartofii se curata si se taie marunt.
Se toaca legumele si se soteaza in tigaie in unt la foc mic. Am adaugat si cartofii . Se lasa pana aproape nu mai ramane lichid( in jur de 15 minute). Am condimentat cu sare si piper si am dat deoparte.
Crema de branza: Se amesteca iaurtul cu branza feta si crema de branza apoi cu marar si patrunjel. Ouale se bat si se adauga in compozitie.
Asamblare:
Am scos blatul de la frigider apoi l-am intins pe foaia pergament cu mana si l-am pus in tava de tarta.
Se aseaza crema de branza si deasupra legumele. Punem si parmezanul ras si maslinele.
Incingem cuptorul la 180 de grade si coacem tarta pentru 45-50 de minute. La mine a stat putin mai mult cu cinci minute si deja era cam brunetica...deci aveti grija...
O taiem cand se mai raceste si o servim cu mare mare placere...desigur cu gandul la o primavara frumoasa!