Tarta cu banane si pere

de alldaycooking in Dulciuri, 28 Oct 2012 | 3074 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crusta tartei:

  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • putina sare

Umplutura:

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 40 gr faina
  • 3 linguri migdale macinate
  • 3 linguri fructoza
  • 1 banana
  • 6 pere mici
  • zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane si pere:

Pentru crusta am lasat untul la temperatura camerei pana cand a devenit moale si s-a lucrat usor. Am amestecat untul cu faina, ou si putina sare si am btinut un aluat elastic pe care l-am tinut la frigider 30 de minute.   Am impartit aluatul in 2 jumatati pentru ca am folosit 2 tavi cu dimetrul de 19 cm. Fiecare jumatate de aluat am intins-o dandu-i o forma aprox circulara si am asezat-o in tava unsa cu putin ulei.   Perele le-am curatat de coaja, le-am taiat in jumatate si am scos casuta cu seminte.  Ouale le-am mixat impreuna cu fructoza si lapte, apoi am adaugat faina si migdalele si am amestecat bine pentru a omogeniza. Deasupra aluatului din tava am pus rodelele de jumatate din banana, apoi cate 6 jumatati de para.  Am adaugat in fiecare tava jumatate din mixul cu oua. Am copt tartele la 170 grade Celsius pana cand s-au rumenit.  Dupa ce s-au racit putin am presarat putin zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu cacao