Tarta cu banane

de Furnicuti in Dulciuri, 15 Iul 2011 | 3648 vizualizari

 

O tarta delicioasa, cu blat crocant.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 125 g unt pentru aluat + 100 g unt pentru caramel
  • 50 g zahar pentru aluat + 120 g zahar pentru caramel
  • 200 - 300 g frisca lichida
  • 2-3 banane potrivite
  • 2-3 linguri lapte sau apa
  • zeama de lamaie

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane:

Din faina, unt si zahar framantam repede un aluat, adaugand putina apa rece, cat sa avem un aluat inchegat, care nu se lipeste de peretii vasului. Intindem aluatul cu sucitorul, pe o suprafata presarata cu putina faina. Asezam aluatul, care trebuie sa aiba cam 0.5cm grosime, in tava/tavile pregatite si le dam la frigider cam jumatate de ora.

Incingem cuptorul la 180 de grade si coacem aluatul 30 de minute, pana se coloreaza frumos pe margini. Lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim caramelul: punem 100g zahar intr-o tigaie de teflon, fara nimic altceva. La foc potrivit, lasam zaharul sa se caramelizeze, miscand din cand in cand tigaia. Cand tot zaharul s-a dizolvat, adaugam restul de unt si amestecam cu o lingura de lemn. Dupa ce untul s-a topit si s-a incorporat in caramel, adaugam si 2-3 linguri de lapte sau de apa, ca sa obtinem o consistenta mai lichida. Lasam si caramelul sa se raceasca.

Taiem bananele rondele si le asezam peste aluatul rece. Ungem cu zeama de lamaie, ca sa-si pastreze culoarea, iar deasupra turnam caramelul. Ornam cu frisca batuta si cu fulgi de ciocolata. Este minunata s-o mancati rece, dupa ce a stat cateva ore la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos