Taitei integrali cu faina de secara

de ANCA in Paste, 25 Apr 2010 | 11369 vizualizari

 

Tot cumpar taietei integrali, si am zis ca mai bine ii facem in casa, asa ca i-am executat, ies perfect!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g faina neagra
  • 100 g faina integrala de secara
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei integrali cu faina de secara:

Faina neagra se amesteca cu cea de secara si se pune pe masa de lucru sub forma de gramajoara. In mijloc, se face o gropita unde se sparg ouale la temperatura camerei si un praf de sare.

Se amesteca usor, incorporand treptat faina, apoi se framanta bine, pana se obtine un aluat nelipicios, usor de intins. Se imparte aluatul in doua bucati si se intinde pe masa de lucru tapetata cu faina, in strat subtire (1-2 mm), se presara faina si se ruleaza. Se taie taiteii, apoi se rasfira pentru a nu se lipi, eventual se poate presara putina faina peste ei.

 

TIPS-URI

1

Coca se prepara pe un suport cald - lemn sau plastic. Metalul sau marmura sunt materiale reci si nu sunt indicate.

2

Daca aveti prea mult aluat, se poate pastra la congelator.

3

Eu ii las la uscat si ii pastrez mai mult timp intr-o punga de hartie, folosindu-i la nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei integrali cu faina de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

30.04.2010, 17:22

felicitari pentru preparat , gustos si sanatos

nadina73 1

13.05.2010, 01:58

super vin cu 5 furculite primesc si eu?

ANCA 1

13.05.2010, 14:23

chiar am acum, uscati, intr-o punga de hartie, se pastreaza excelent

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaetzle (taitei germani) cu ceapa caramelizata si sos de branza