Stufat de vitel cu mazare si ciuperci

de cristeena20 in Vita, 18 Mai 2014 | 6808 vizualizari

 

Acest fel de mancare a fost inspirat de reteta Xanei , doar ca eu am mai madaugat si alte ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne de vitel (pulpa)
  • sare, piper, usturoi, cimbru verde,2 foi dafin, putin chimen praf, chilli , paprika, cub de carne knorr
  • 1 lingura pasta de ardei rosu
  • 200 ml suc de rosii sau pasta de rosii amestecata cu putina apa
  • 2 linguri concentrat de legume la borcan (vezi reteta mea)
  • 1 pahar de vin alb; 1 pahar vin rosu
  • ulei de masline
  • 1 ceapa medie
  • 1 cutie de ciuperci
  • 2 pumni de mazare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de vitel cu mazare si ciuperci:

Carnea o pregatim si o condimentam inainte cu o zi sau chiar doua. O taiem cubulete si o condimentam cu sare, piper, usturoi pisat (cca 4 catei); dafin, ulei de masline, vin rosu , cimbru verde.Acoperim vasul si lasam in frigider (1-2 zile)

Punem intr-o cratita ceapa cu uleiul de masline la prajit si cand devine sticloasa ceapa adaugam baza de legume ( eu am folosit facuta de mine inc asa din morcovi, telina, patrunjel, ardei gras, ceapa, usturoi-toate tocate si amestecate cus are si ulei de masline). Calim inca 2 minute si apoi adaugam usturoi pisat (2 catei) si carnea. Rumenim  cca 3 minute carnea in acest amestec si apoi adaugam boia, pasta de ardei rosu, pasta de rosii sau bulion de rosii , vinul alb, mai adaugam sare piper daca e nevoie . Turnam marinata de la carne si  apa fierbinte cat sa acopere carnea bine. Lasam sa fiarba la foc mediu, acoperita. Dupa cca 30 minute adaugam ciupercile din conserva scurse si mazarea . Lasam sa mai fiarba pana carnea devine moale si sosul format este mai gros . 

Servim alaturi de paste sau pireu de cartofi. eu am facut galuste de faina si au fost un deliciu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de vitel cu mazare si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

elucubratiiculinare 1

19.05.2014, 18:46

inghit in sec

Rahela Velicu 1

13.05.2021, 10:24

Sidy 1

10.06.2021, 06:43

Sigur este delicios ! Stiu ce am sa fac de mancare pentru duminica !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat de vitel