Taiteii de casa sunt mai gustosi decat cei din comert, asa ca am pregatit o supa doar cu taitei, a fost destul de consistenta si aromata, incat nu a mai fost nevoie de carne sau altceva.
Pentru a pregati taiteii se amesteca intr-un castron oul cu putina faina, apoi adaugam treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat bun de intins. Se presara faina pe masa si se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se lasa la odihnit o jumatate de ora, apoi se taie in fasii. O alta varianta este sa impaturiti aluatul sul si sa il taiati fasii. Se lasa la uscat cam 2 ore.
Pentru a pregati supa, se pun la fiert 2.5 litri de apa la o oala de 3 litri, cu putina sare. Cand apa da in clocot, se adauga delikatul, o lingura de ulei, taiteii si se lasa sa fiarba. Vom sti ca supa este gata cand se ridica taiteii deasupra.
Dupa ce am luat focul, adaugam patrunjelul tocat marunt.
Taiteii sunt gata cam in 2h 30min, dar supa propriu-zisa este gata in aprox 35 de minute.
Timp total: 3h
Portii: 6
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/supa-de-taitei.html