Supa de raci

de Ksenya in Supe, 18 Iul 2016 | 5849 vizualizari

 

Reteta de fata este una veche.Vine de pe Don si este foarte populara. O am de la bunica.
In loc de robot foloseau un fel de mojar mai mare , cu o piatra rotunda in care transformau cochiliile de raci in pasta. Eu am modernizat-o putin pe ici colo.
Este o supa foarte buna,un aport mare de minerale si vitamine.
Spor la treaba!
 

 

INGREDIENTE

  • 20 raci
  • 1,5 litri apa (in functie de consistenta dorita)
  • 1 lingita sare
  • 2 boabe ienibahar
  • 1 ceapa mare
  • legatura marar verde
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri frisca grasa 30 %
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri unt
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 4 raci pentru ornat
  • 2-3 fire de marar pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de raci:

Fierbem racii conform retetei  "rasol de raci pentru bere".  http://www.bucataras.ro/retete/rasol-de-raci-pentru-bere-76627.html

Dupa ce au fiert, scoatem racii si lasam la racit, supa se strecoara si inlaturam coada ,iar cochiliile ramase le bagam la cuptor si ii coacem 15 minute la temperatura de 180 grade.Scoatem cochiliile ,le dam prin robot pana obtiem o pasta. Intr-o oala ,punem untul la topit,adaugam pasta de cochilii, lasam un pic sa rumeneasca ,turnam supa in care au fiert racii. Lasam 2-3 minute sa fiarba,apoi trecem toata compozitia printr-o sita deasa.Supa obtinuta,o punem pe foc,separat desfacem faina in frisca si cu un pic de apa si turnam peste supa.Lasam sa fiarma 5-6 minute la foc mic. Se potriveste de sare si piper.La servit Se orneaza cu marar si cu un rac fiert sau dupa bunul plac!

Pofta mare!

TIPS-URI

1

supa se fierbe la foc mic

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de raci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:46

Minunata! Cam dupa acelasi principiu se face si clasica supa de homarm languste si alte crustacee "nobile".

Panacris 1

09.04.2017, 17:22

TraianaPaltzic 1

21.09.2017, 11:02

arata excelent si cu siguranta gustul e pe masura..

Ti-am trimis un mesaj, oare l-ai primit?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa cu galusti