Nu prea ne omoram noi dupa aceasta leguma, dar o pregatesc in diverse combinatii si rezulta niste mancaruri tare bune, cum este aceasta supa crema servita cu crutoane usturoiate.
Curatam legumele(mai putin usturoiul), le taiem cubulete si le punem la fiert in apa cu sare.
Le lasam sa fiarba pana se patrund bine, apoi scurgem apa si le trecem prin robot sau blender.
Dupa ce le pasam, le punem din nou la fiert in zeama scursa, la foc incet si adaugam condimentele.
Usturoiul il curatam si il pisam cu sare, apoi il frecam cu ulei ca la mujdei, adaugam, putin piper si otetul balsamic si ungem cu o parte din el, bucatelele de paine pregatite pentru crutoane.
Asezam crutoanele intr-un bol si le pregatim la cuptorul cu microunde pentru 2 minute, inainte de servirea supei.
Restul de usturoi ramas il vom amesteca cu un galbenus de ou si smantana si adaugam acest amestec peste supa crema de dovlecel de pe foc.
Mai lasam supa cateva minute dupa adaugarea acestui amestec, apoi stingem focul si adaugam mararul tocat.
Este foarte buna, atat calda cat si rece de la frigider!