Supa din rosii proaspete cu ulei aromatizat cu busuioc

de Satisfyyourcravings in Supe, 12 Dec 2015 | 3896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • 2 kg rosii (eu am folosit cherry)
  • 2 catei de usturoi
  • otet balsamic
  • Pentru uleiul aromatizat:
  • 30 grame busuioc
  • 200 ml ulei de masline
  • sare grunjoasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din rosii proaspete cu ulei aromatizat cu busuioc:

Se indeparteaza funzele de busuioc de pe tulpini si se aseaza intr-un mojar, pastrand cateva pentru ornare. Se adauga sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga uleiul si se amesteca pentru omogenizare. 

Se toaca tulpinile si se soteaza in putin din uleiul obtinut anterior, impreuna cu usturoiul feliat, pentru 1 minut. 

Se adauga apoi rosiile taiate, 100 ml de apa, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic si se lasa 5 minute. Se adauga otetul si sare, se amesteca si se ia de pe foc.

Cu ajutorul unui blender se transforma intr-o crema. 

Se serveste supa cu uleiul aromatizat, frunze de busuioc si sandvis cu branza optional.

TIPS-URI

1

Uleiul aromatizat poate fi pastrat pana la 3 luni, daca se trece print-o sita si se transfera intr-un borcan sterilizat

2

Uleiul mai poate fi folosit la salate sau pizza

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din rosii proaspete cu ulei aromatizat cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume