Dupa cum v-am promis, am început să testam electrocasnicele de la Electrolux, iar azi a venit rândul blenderului vertical, care și-a facut tare bine treaba :)
Mai întâi am pus la fiert cartofii curățați și tăiați cubulețe, cu 800 ml apă. Am acoperit oala cu capac și am lăsat să fiarbă la foc mediu vreo 10 minute.
Între timp, ceapa curățată și tăiată cubulețe am înăbușit-o în untul topit până s-a înmuiat puțin, apoi am adăugat ciupercile curățate și feliate. Am amestecat din când în când până s-au înmuiat și ciupercile, apoi am oprit focul.
Am scurs cartofii și am oprit zeama. Am pus în vasul blenderului cartofii, ceapa și ciupercile și puțina zeama și am mixat până s-a făcut o cremă fină. Eu am adaugat toată zeama de la cartofi.
Am răsturnat supa înapoi în oală și am pus pe foc mic-micuț, împreună cu smântâna, sare și piper proaspăt rase din râșniță, amestecând continuu.
Am oprit focul și am servit supa cu parmezan ras deasupra și câteva felii de migdale prajite puțin, dar fără ulei.
Am presărat și câteva frunzulițe verzi de cimbru proaspăt, din ghiveci :)