Toba de pui

de Miha in Mezel de casa, 11 Ian 2011 | 22352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 30 g gelatina
  • sare si piper boabe
  • 1 frunza de dafin
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 cutie de carton (goala) de suc natural
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de pui:

Carnea bine spalata si portionata se pune intr-o cratita medie ca marime si se presara cu gelatina, sare si piper. Se adauga si foaia de dafin.

Intr-o cratita mai mare, pe jumate cu apa, punem cratita cu carne. Punem pe foc, aducem apa din vasul mare la punctul de fierbere, apoi dam focul mic mic si lasam carnea sa fiarba in suc propriu, sub capac, undeva in jurul a 3 ore. In tot acest timp mai intoarcem carnea de pe o parte pe alta de cateva ori.

Scoatem carnea pe un platou si o lasam sa se raceasca foarte bine, apoi o alegem de pe oase.

Usturoiul se piseaza si se adauga in zeama de la carne, se lasa cateva minute, apoi toata zeama se strecoara.

Pentru faza finala a retetei ar trebui o cutie de carton de la suc natural, din aceea de forma rotunda. Cum noi nu bem suc din comert, n-am avut, asa ca am pus intr-o cutie patrata, de la lapte.

Deci, in cutia taiata la un capat, se pune carnea scoasa de pe oase si rupta bucati cu mana. Turnam zeama deasupra, agitam putin cat sa se aseze carnea foarte bine si acoperim cu o folie alimentara. Dam la rece pana a doua zi, cand lichidul s-a inchegat foarte bine.

Taiem cutia de carton cu un foarfece, scoatem toba pe un platou si feliem dupa dorinta.

Sursa

 

 

TIPS-URI

1

daca doriti ca toba sa fie mai picanta, cu gust intens de usturoi, amestecati usturoiul bine pisat cu carnea

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

adry88 1

04.06.2011, 10:09

ce bn arata

dinugaber 1

22.05.2012, 19:21

Dar ce bun iese din aripi de curcan si ce mai este de folos din aceasta pasare... Dar si un morcov este bine venit la fierbere, apoi la decorarea cestei piftii de pasare.

Bya Ralu 1

22.10.2012, 16:41

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]