Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli

de Oana in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2011 | 22135 vizualizari

 

Garnitura pentru peste sau friptura :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 buchet de broccoli proaspat sau 500 g congelat
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • jumatate ceapa rosie, de apa
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli:

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert. Broccoli se curata si se desparte in buchetele, se spala si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se scurg bine de zeama. Cartofii se amesteca cu sare, unt si lapte si se paseaza, dar nu asa fin ca la piure. Broccoli se marunteste la mixer, atentie sa nu se faca crema, sa ramana bucatele. Se poate taia si cu cutitul. Se amesteca broccoli si cartofii, se rade 100 g de cascaval, se bat ouale cu sare si piper si se pun peste compozitie, iar ceapa de apa se taie cubulete foarte fine si se presara peste cartofi. Se amesteca totul cu o lingura, lejer. Se pregateste o tava de briose cu hartiute de briose si se umplu cu compozitia de cartofi si broccoli. Deasura se rade restul de cascaval si se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra. Se servesc calde alaturi de peste sau friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Udumbara