Spuma de ciocolata cu cafea

de Julie in Dulciuri, 21 Aug 2011 | 4380 vizualizari

 

Spuma de ciocolata cu cafea, un desert fin cu ciocolata si cafea

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 2 linguri lichior de cafea, 
  • 3 oua foarte proaspete, 
  • 3 linguri cafea preparata, 
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 1 lingura unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de ciocolata cu cafea:

Se mixeaza galbenusurile, untul si 1 lingura cu zahar, pana se obtine o crema omogena. Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas, adaugat treptat, pana se obtine o bezea lucioasa. Intr-un vas, se pun lichiorul de cafea, cafeaua si ciocolata rupta in bucati. Se pune vasul pe baie de aburi si se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Se da vasul deoparte si se incorporeaza crema cu galbenusuri, apoi bezeaua, amestecand usor.

Compozitia obtinuta se toarna in cupe si se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a fi servita.

Spuma de ciocolata cu cafea se poate decora cu frunze de menta si ciocolata rasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de ciocolata cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci, gem de merisoare si aroma de cafea