Felie de caramel

de Angelina_Elena in Dulciuri, 26 Iul 2013 | 5519 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 24 biscuiti simpli

Budinca de caramel:

  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar zahar + 1 lingura zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura apa

Sirop:

  • 1 ceasca de cafea indulcita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de caramel:

Budinca de caramel: intr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic. Aveti grija sa nu se arda!!!

Cand s-a caramelizat stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar.

Amidonul il amestecam cu 1 lingura de zahar.

Cand zaharul a devenit lichid, adaugam treptat amidonul si amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloasi.

Fierbem pana se ingroasa, apoi dam de-o parte.

Dupa ce am facut budinca, luam o tava de chec si o tapetam cu folie alimentara transparenta.

Inmuiem fiecare biscuit in cafeaua indulcita, si asezam in tava de chec astfel incat sa tapetat partea de jos a tavii.

Apoi turnam jumatate din cantitatea de budinca, acoperim iar cu un strat de biscuitii inmuiati in cafea, turnam budinca ramasa si acoperim iar cu un strat de biscuitii.

Lasam sa se raceasca, apoi dam tava la frigider pentru cel putin 2 ore.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (32)

Angelina_Elena 1

27.07.2013, 11:02

Multumesc Dea!

Angelina_Elena 1

27.07.2013, 11:02

Multumesc Liliana!

Angelina_Elena 1

27.07.2013, 11:02

Ruxy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca