Spaghetti alla Bolognese

de Miha in Spaghete, 11 Apr 2011 | 8445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet spaghete (se pot folosi si tagliatelle)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 pastarnac
  • 3 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 pahar de vin rosu
  • ~400 g carne de vita tocata
  • sare si piper
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla Bolognese:

Legumele tocate se pun intr-o tigaie in care am incins 2-3 linguri cu ulei de masline. Se soteaza la foc mic, pana se inmoaie usor. Adaugam carnea tocata si amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana isi schimba culoarea. Adaugam vinul si sucul de rosii. Condimentam dupa gust cu sare, piper si busuioc si lasam la fiert la foc mic.

Daca mai e nevoie se mai poate adauga putin suc de rosii.

Intre timp se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Cand sosul este gata se toarna peste paste si se amesteca bine. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]