Sote de vinete, dovlecei, ananas și germeni de soia & Cous - cous

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 2 Apr 2012 | 4884 vizualizari

 

Poate par cam „ne la locul lor” ananasul și germenii de soia însă merită să încercați, mai ales în combinație cu ghimbir, usturoi și cuișoare...mhhh...iar dacă vă plac combinațiile de dulce-acrișor din mâncăruri, n-o să regretați că ați depus efortul de a pregăti acest fel de mâncare.

 

INGREDIENTE

Sote de legume:
  • 1 dovlecel;
  • 1 vânătă;
  • 1 ceapă;
  • 100 g germeni de soia;
  • 1 lămâie;
  • 1/4 de ananas proaspăt (cred că merge și din conservă);
  • 5 căței de usturoi; ghimbir (cât o nucă);
  • 2 cuișoare;
  • un vârf de lgț de cimbru;
  • busuioc;
  • ulei de floarea soarelui;
  • ulei de măsline;
  • sare,
  • piper.
Cous - cous:
  • 1 cană de couscous;
  • 2 măsuri de apă clocotită;
  • ulei de măsline;
  • sare,
  • piper.
Decor (opțional): semințe de in.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de vinete, dovlecei, ananas și germeni de soia & Cous - cous:

Sote:

Se pregătesc legumele:

- ceapa se taie julienne;

- dovlecelul se împarte în două, jumate se taie felii subțiri, iar pentru a tăia cealaltă jumătate am folosit cuțitul econom;

- usturoiul și ghimbirul se dau la răzătoare;

- ananasul se taie sub formă de mici triunghiuri;

-se spală germenii de soia; 

- vânăta se decojește, se taie în 8, apoi triunghiulețe, se stropește cu puțină zeamă de lămâie să nu oxideze;

Se încinge tigaia, se adaugă ulei de măsline și puțin ulei de floarea soarelui, după ce s-a încălzit se călește puțin ceapa;

- Ustuoiul și ghimbirul, se călesc 1 minut;

- Se adaugă ananasul, după 1-2 minute vinetele, se stopește totul cu zeama din 3/4 de lămâie după alte 3-4 minute partea din dovleceii tăiați;

- La final se adaugă germenii de soia și jumătatea de dovlecel tăiat cu ajutorul cuțitului econom;

Se condimentează cu sare, un vârf de linguriță de cimbru, 2 cuișoare iar când totul este gata busuiocul proaspăt și piper.

Couscous:

Într-o crăticioară se pune sare, puțin piper, ulei de măsline, măsura de couscous peste care se adaugă apa clocotită (2 măsuri). Se acoperă și se lasă 10 minute.

Se așează totul frumos în farfurie, cu sau fară couscous și... Atac!

Decor:

Se pot arunca și câteva semințe de in deasupra...o să ziceți: „Iar asta cu semințele ei?!..”   Da, tot ea... Puteți să stropiți cu câteva picături de ulei de măsline și/sau zeamă de lămâie.    

PS. Sunt curioasă cine va face primul  toată nebunia asta și dacă i-a și plăcut. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de vinete, dovlecei, ananas și germeni de soia & Cous - cous" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

oana_pisicutza16 1

02.04.2012, 22:50

interesant, merita incercat

mamaieelena 1

03.04.2012, 09:41

bun

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:25

interesant,trebuie sa fie tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tigaie de legume