Sote de dovlecei a la Ionela

de danakarin in Mancaruri de legume, 18 Oct 2011 | 9559 vizualizari

 

Am reteta asta de la mama unei vechi prietene, o femeie fina, draguta si vesela, care dimpacate nu mai este demult printre noi. Ea ne-a gatit intr-o seara acest sote, dupa o reteta adusa din Italia.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei in functie de nr. de persoane.
  • o lingurita de unt.
  • sare,  piper dupa gust.
  • optional parmezan, sau alt tip de cascaval
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de dovlecei a la Ionela:

Alegem dovlecei fragezi si tineri pe care ii curatam si ii taiem cubulete.

intr-o tigae antiadeziva topim untul si adaugam dovleceii pe care ii lasam sa se inmoaie , mestecind din cind in cind. Sunt gata cind a scazut sucul complet, si unii incep sa prinda usor o culoare, fara sa se prajeasca.

Adaugam sare, piper dupa gust, un pic de marar si optional o lingurita de parmezan proaspar ras.

Si daca avem si un snitzel natur de vitel....e perfect !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de dovlecei a la Ionela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

ieri la 20:34

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Țușpais de dovlecei cu praz