Sos rosu usturoiat

de Bucataras Diana in Conserve, 30 Aug 2017 | 9767 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei gras rosu/kapia
  • 5 kg rosii
  • 5 capatani usturoi
  • sare
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos rosu usturoiat:

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul apoi curatam ardeii de cotoare si seminte si ii dam prin robot la o viteza mai mica, sa nu se faca pasta. Curatam rosiile de coaja si de cotor si le dam la robot impreuna cu usturoiul.Punem sosul de rosii si usturoi intr-o oala la fiert.

Cand incepe sa fiarba adaugam si ardeii, potrivim gustul de sare si lasam sa dea cateva clocote.Punem sosul in borcane sterilizate, acoperim cu putin ulei si fierbem borcanele la bain-marie cca 20 de minute.

Le lasam sa se raceasca incet, acoperite cu paturi apoi le depozitam la loc racoros. Pofta buna!

TIPS-URI

1

servim cu friptura, cu placinte cu carne sau pur si simplu pe paine prajita

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos rosu usturoiat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei cu varza in otet (reteta Motan)