Gogoșari în sos aromat

de Panacris in Conserve, 19 Oct 2013 | 5312 vizualizari

 

Anul trecut am ratat acestă rețetă de toamnă ;) Era cât pe ce și anul acesta, dar noroc cu meniul zilei, adică momentul în care trebuie să adaugi un meniu pentru săptămâna ce urmează;) Săptămâna asta m-am gândit la un meniu cu murături pentru Laura, dacă Cleme are unul cu coaste:D. Am răsfoit cele 92 de pagini cu conserve și am dat peste multe rețete interesante. Așa că m-am pus la treabă;) Am luat ce e mai bun de la Gaby_d și MotanLaOale;)

 

INGREDIENTE

  • gogoșari curățați și tocați 2000 g,
  • oțet din vin 150 ml,
  • ulei de rapiță 200 ml,
  • zahăr tos 200 g,
  • sare neiodată 1 lingură,
  • muștar 2 linguri,
  • piper boabe colorat 1 lingură,
  • foi de dafin 3-4 bucăți,
  • pastă de tomate 300 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoșari în sos aromat:

Gogoșarii se spală, se taie în două, se curăță de semințe și nervuri, apoise taie în fâșii de cca. 1 cm. Eu recunosc, m-am folosit de robotul din dotare :D.  Oțetul, uleiul, muștarul, sarea, zahărul și mirodeniile se pun la fiert într-un vas încăpător cu fund dublu la foc mic, până se omogenizează ingredeintel prin fierbere. Apoi se adaugă fâșiile de gogoșari și se lasă la fiert la foc mic, neacoperit cca. 35-40 de minute, amestecându-se ușor, pntru a nu se prinde de fundul vasului. Inițial mi s-a părut puțin sos, față de cantitatea mare de gogoșari;) Spre surprinderea mea, s-au înmuiat și a rezultat mult mai mult sos de cât m-aș fi așteptat;) Se pune amestecul obținut în borcane sterilizate, se căpăcesc, apoi se lasă la dunst cald până a doua zi. Spor și poftă bună! 

 

TIPS-URI

1

Am obținut 4 borcane de 800 ml;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoșari în sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii pentru iarna