Sos Pesto

de Ela68 in Pt. paste, 4 Aug 2014 | 10621 vizualizari

 

Prietenii de la Tomatina ( www.tomatina.ro) mi-au oferit spre degustare mai multe tipuri de rosii si cateva soiuri de busuioc. Pentru ca Radu Popovici a prezentat atat de bine feed-back-ul referitor la rosii, personal, fiind intru-totul de acord asupra considerentelor expuse, m-am decis sa ma opresc asupra busuiocului, de care sunt de-a dreptul indragostita.
Dintre toate soiurile, cel mai mult mi-a placut Greek Basil sau Busuiocul grecesc, cel mai parfumat si aromat. Am ales sa-l pun in valoare preparand un Sos Pesto. Va recomand sa incercati macar o data acest tip de busuioc si sa-mi spuneti daca am avut dreptate. Aproape la fel de mult mi-a placut si busuiocul rosu, pe care l-am folosit la o salata Caprese. Celelalte doua soiuri sunt cele clasice, pe care le gasim la piata sau la super-market.

 

INGREDIENTE

  • 2 maini zdravene de busuioc grecesc
  • 2 catei de usturoi
  • 40 gr seminte de pin
  • 200 gr Parmigiano
  • 100 ml ulei de masline extra virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Pesto:

1. Busuiocul se spala bine cu apa rece si se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie. 

2. Usturoiul si semintele de pin se pun intr-un mojar zdrobindu-se pana la obtinerea unei paste omogene.

3. Adaugam si frunzele de busuioc si incercam sa le zdrobim foarte bine. Pentru ca am avut un mojar destul de mic si n-am reusit sa obtin o consistenta cremoasa, a trebuit sa transfer totul in robot si sa mixez impreuna cu uleiul  pana la maruntirea acestuia. 

4. Punem amestecul obtinut intr-un castron, il mixam cu Parmigiano ras si gata sosul !

TIPS-URI

1

Am gasit multe variante de Sos Pesto pe net, foarte diferite, asadar nu vad niciun inconvenient sa modificati cantitatile si sa puneti mai mult Parmigiano sau mai putin ulei, sau sa puneti in robot toate ingredientele si sa le mixati. Nu cred ca se schimba gustul atat de tare daca ne abatem putin de la "original".

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos pesto rosu