Am tot vazut si auzit in ultima vreme sos de gutui si pentru ca primisem niste gutui am zis sa incerc. Am cautat pe internet si am gasit ceva. Pot sa spun ca mi-a placut foarte mult, iar mirosul care era in casa.......... nici nu pot sa-l descriu.
Intai am pus pulpele condimentate intr-un vas de yena. Am taiat jumatatea de gutuie in feliute pe care le-am asezat printre pulpe, am adaugat supa de pui, am acoperit vasul si l-am dat la cuptor. Dupa 20-30 minute se ia capacul si se lasa sa se rumeneasca.
Intre timp ne ocupam de sos. Cele doua gutui se spala, se curata de coaja dupa care se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita cu putina apa cat sa le acopere si se lasa la fiert sub capac la foc mic timp de 20 minute.
Separat se amesteca faina cu zaharul intr-o tigaie pe foc pana se rumenesc, apoi se adauga uleiul, se amesteca dupa care se stinge cu zeama de la gutui. Se lasa sa dea cateva clocote, amestecand intre timp. Se adauga piureul de gutui, se omogenizeaza, se potriveste de sare si zahar (daca mai e cazul) si se serveste alaturi de fripturica de pui.
Pofta buna!