Sos cu aripioare de pui

de LUK in Pui, 23 Feb 2011 | 26246 vizualizari

 

....bun atat cu piure de cartofi cat si cu mamaliguta

 

INGREDIENTE

  • 5-6 aripioare de pui(intregi)
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • o lingurita de boia
  • o lingura de ulei
  • 2 cepe
  • o jumatate de ardei galben
  • o jumatate de ardei rosu
  • vegeta,sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos cu aripioare de pui:

Aripioarele se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Le lasam asa condimentate infrigider 30min. Ceapa o curatam si o taiem marunt, ardeii se taie cubulete. Se pune uleiul intr-o craticioara pe aragaz, adaugam ceapa si ardeiul. Lasam sa se caleasca putin apoi adaugam boiaua. Amestecam de cateva ori si adaugam pasta de rosii. Mai lasam putin cat sa se omogenizeze bine si adaugam aripioarele. Completam cu apa(pana la jumatatea aripioarelor..nu trebuie sa le acopere) Adaugam sare si vegeta. Piperul o sa l adaugam,dupa gust, cu 5min inainte de a opri focul. Mancarica e gata dupa 45 de min de fiert la foc mic.

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma adaugati patrunjel verde tocat marunt, inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cu aripioare de pui" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu mamaliguta