Somon prajit de Vinerea Mare

de Cris2711 in Somon, 25 Mar 2016 | 4427 vizualizari

 

Planuit a fost sa il preparam la gratar,dar azi a plouat tare mult si a fost rece,asa vrand,nevrand am trecut la varianta prajit la tigaie.Dar a fost foarte bun si asa.

 

INGREDIENTE

  • 10 bucati somon fara cap
  • 400-500 gr. faina
  • sare
  • piper
  • jumatate cutie de Rama de 500 gr.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon prajit de Vinerea Mare:

Cele 10 bucati de somon se pregatesc pentru prajit.

Intr-o tava se pune faina.Vezi poze.

Somonul se sareaza si pipereaza pe dinauntru si pe dinafara.

Apoi se tavalesc prin faina.

Apoi in doua tigai mari se incinge bine Rama,impartita pentru cele doua tavi.

Se prajeste bine,doua bucati in fiecare tigaie.

Cele care sunt gata se pun intr-o tava mare la cuptor la 150°C pana se prepara si restul.

Cand sunt gata, se serveste alaturi de salate.

Noi am servit alaturi de salata de cartofi si salata de varza.

 

TIPS-URI

1

Intai se prajesc la foc incins,apoi se reduce temperatura.

2

Se poate servi langa orice fel de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon prajit de Vinerea Mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Cris2711 1

28.03.2016, 12:47

Ksenya .Elucubratiiculinare,Geanina

Cris2711 1

28.03.2016, 12:47

Dante

Adele 1

15.04.2016, 19:33

Bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.