Somon in sos de unt si usturoi cu sparanghel

de RuxyRux in Somon, 17 Ian 2013 | 8436 vizualizari

 

Gustos tare, va invit la cina desi e cam tarzior...

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane de somon
  • 1 legatura de sparanghel
  • 100 gr unt
  • 1 bucatica de ghimbir proaspat ras( 1 cm si jumatate)
  • 125 ml vin alb( demidulce)
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • turmeric
  • zeama de la o lamaie mica
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in sos de unt si usturoi cu sparanghel:

Am preparat somonul in vasul Zepter.

Punem in vas uleiul de masline si apoi untul cubulete si lasam la foc foarte mic. Adaugam usturoiul taiat bucatele mici( sau zdrobit), apoi ghimbirul si dupa doua minute sparanghelul taiat marunt.

Acoperim vasul si lasam in jur de 5 minute. Nu e nevoie de mai mult sparanghelul trebuie sa ramana crocant la exterior si moale la interior. Scoatem sparanghelul pe o farfurie si il saram.

In sosul ramas adaugam vinul, turmericul, oregano, piperul si apoi somonul. Adaugam si zeama de lamaie. Acoperim vasul si il lasam in jur de 3 sau 4 minute pe fiecare parte. Avem grija cand il intoarcem se rupe destul de usor. Saram pe fiecare parte cand il intoarcem si apoi il servim alaturi de sparanghel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in sos de unt si usturoi cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte