Fetelor...îmi cer scuze ca nu v-am raspuns la urarile facute de ziua mea...le-am vazut abia acum :(
Exista vreo setare cu ajutorul careia sa pot avea alerte ...daca exista va rog sa-mi spuneti si mie :*
Începem prin a curata pastârnacul,îl spalam si îl taiem cuburi.
Ceapa o curatam si o tocam fin,o punem la calit in putin ulei de masline.
Cand ceapa devine translucida,adaugam pastârnacul si acoperim cu lapte.Lasam sa fiarba.
Fileurile de somon le asezonam cu sare,piper si ierburi de Provence si cu ajutorul foliei de plastic alimentare realizam 4 rulouri etanse ! Le legam bine la capete si le plonjam intr-un vas cu apa care a ajuns la punctul de fierbere,fara ca apa sa fiarba ! Le tinem in apa timp de 10 minute maxim !
In acelasi timp,stoarcem portocala si punem sucul pe foc pentru a mai reduce din substanta lichida.Vom obtine o consistenta siropoasa.Adaugam mustarul si apoi ulei putin cate putin ca si la realizarea unei maioneze.Acesta va fi sosul care merge foarte bine alaturi de piureul de pastârnac.
Pastârnacul fiert,il pasam pana la obtinerea unui piure. Mai adaugam lapte ,sare si piper daca este nevoie.
Somonul se scoate din folie si se monteaza pe farfurie alaturi de piure si sos !
Pofta buna !