Somon cu sos portocale si masline

de Adinuta in Somon, 22 Noi 2009 | 7073 vizualizari

 

Imi place foarte mult pestele si am cautat o reteta aromata pentru somon. Pana la urma am imbinat din ce am vazut pe la altii si a iesit ceva tare bunut!

 

INGREDIENTE

  • 500 grame file de somon (am avut deja taiat fasii)
  • 2 portocale
  • 1 lamaie
  • masline
  • o ceapa mica
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos portocale si masline:

Pasul 1: Am clatit somonul sub jet de apa rece, apoi l-am condimentat cu sare si piper. Miezul unei portocale l-am dat prin robotul de bucatarie impreuna cu ceapa curatata si taiata si un pic de ulei de masline. Am stors sucul de la cealalta portocala si de la lamaie si l-am amestecat cu sosul din robot.

Pasul 2: Am pus un jumatate de sos intr-un vas yena, apoi am asezat somonul deasupra. Am turnat si restul de sos in vas, am adaugat masline si busuioc proaspat. Am dat la cuptorul incins pentru 20 minute. A iesit foarte fraged si gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos portocale si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

26.03.2011, 10:03

Arata supeeeerb

Adinuta 1

03.04.2011, 18:51

Sirena, probabil ca se poate, insa eu nu folosesc microunde, nu stiu ce sfat sa iti dau

Adinuta 1

03.04.2011, 18:51

Ruxy, multumesc!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon in pergament