Somon cu o crusta de cartofi si legume

de nacularisa in Somon, 13 Apr 2014 | 11625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300-350 g somon (pt 2 portii),
  • 1 cartof mare,
  • 1 ou,
  • 1 dovlecel,
  • 1/2 ardei gras rosu,
  • 4-5 rosii cherry,
  • 250 g ciuperci,
  • 2 catei de usturoi,
  • rozmarin(proaspat/uscat),
  • sare,
  • piper,
  • marar proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu o crusta de cartofi si legume:

-se curata bucatile de peste si se condimenteaza cu sare si piper

-cartoful se da prin razatoare si se condimenteaza cu sare,piper si rozmarin si 1 catel de usturoi tocat marunt

-se adauga si oul si se amesteca

-se da pestele prin faina si pe o parte si pe alta

-se pune pe partea fara piele,un strat subtire din amestecul de cartofi

-se pune ulei de masline intr-o tigaie,pe toata suprafata si cand este incins,se aseaza pestele cu stratul de cartofi in jos

-se lasa pana devine aurie crusta de cartofi si se intoarce si partea cealalta ca sa se prajeasca putin- 2'-3'

-se pune la cuptor,intr-o tava tapetata cu hartie de copt,pt cca 10'-15' max.

-legumele se taie felii potrivite,nu groase,iar ciupercile in 4

-se pune putin ulei de masline,sare,piper,1 catel de usturoi,apoi le facem la foc mare.Spre final adaugam si rosiile cherry si amestecam continuu,pana ajung aldente(10'-15'),apoi le oprim.Se adauga marar proaspat peste ele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu o crusta de cartofi si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de coacaze