Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida

de Valclaudia in Mancaruri de post, 6 Mai 2016 | 3335 vizualizari

 

Mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. felii de soia 1/2 cana apa plata
  • 1 lingurita vegeta de legume
  • 3 linguri rase de faina alba
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1/2 cana apa plata
  • 4-5 linguri fulgi de mei
  • ulei pentru prajit
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 conopida mica
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 borcan radacinoase conservate
  • 1 cana orez
  • 3 cani apa plata
  • verdeata proaspat tocata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida:

Pentru inceput preparam snitelele din soia: punem la foc mic intr-o craticioara 1/2 cana apa plata in care adaugam feliile de soia si 1 lingurita vegeta de legume. Lasam la fiert pana se absoarbe toata apa in bucatile de soia.

Din 1/2 cana apa plata+faina+turmeric+patrunjel uscat preparam un amestec omogen intr-un castron.

Punem ulei la incins in tigaie, apoi trecem feliile de soia prin amestecul obtinut mai devreme, apoi prin fulgi de mei si le punem la prajit la foc iute pana obtinem o crusta crocanta pe ambele parti.

Scoatem snitelele pe hartie absorbanta de bucatarie.

Conopida o spalam so o oparin in apa clocotita cu sare, cca 10 minute.

Desprindem apoi buchetelele de conopida de pe cotor si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Ceapa si ardeiul se curata si se spala sub jet de apa rece.

Ceapa o tocam, ardeiul il taiem bucatele si le punem apoi impreuna la sotat in ulei de masline pentru 2-3 minute.

Adaugam legumele conservate din borcan, lasam sa se gateasca la foc mic inpreuna cu ceapa si ardeiul cateva minute.

Adaugam orezul clatit in apa rece, apoi o cana cu apa si amestecam din cand in cand sa nu se prinda orezul de cratita.

Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi punem pe rand si celelalte doua cani cu apa pana se umfla orezul si pilaful capata consistenta dorita.

La final adaugam in pilaf si buchetelele de conopida.oprim focul si presaram verdeata proaspata.

Servim pilaful cu snitele crocante de soia.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Soia in crusta de mei cu pilaf si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de praz cu bucatele de soia