Socata reteta bunicii
Nu ma imaginam facand asa ceva, pentru ca de cate ori am gustat nu mi-a placut....nu stiu de ce: era facuta cu drojdie, era prea acidulata sau prea dulce? Nici eu nu stiu exact, doar ca nu imi pica bine. Dar, gusturile se mai si educa, am apucat sa citesc multe despre beneficiile acestui suc, plus ca sotul meu este fan socata si se pare ca si copilul, deoarece tare i-a placut. Acuma ca am facut reteta asta si a avut asa succes, cu siguranta o sa mai fac, numai soc sa fie. Multumesc Rocsi >:D<
Socata reteta bunicii
Se spala bine florile de soc intr-un castronel cu apa rece. Intr-o cratita mare de 5-6 litri (borcan daca aveti, eu nu am avut) se amesteca apa cu zaharul sau mierea - puteti gusta cat e de dulce si adauga in plus daca vreti mai dulce.
Se storc lamaile si se toarna zeama peste apa indulcita impreuna cu feliile si florile de soc. Se acopera cu o folie sau un capac de sticla si se lasa 3 zile in loc insorit, timp in care se amesteca din cand in cand.
Se strecoara sucul si se toarna in sticle, care se pastreaza la frigider.
Pofta buna!