Zilele astea s-a implinit un an de cand am intrat sa fac parte din marea familie a bucatarasilor....v-am cunoscut numai virtual dar e ca si cum va cunosc de o viata...sper sa va pot cunoaste si in realitate
Separam galbenusurile de albusuri.
Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana se topeste zaharul.Adaugam vanilia.
Adaugam mascarpone pe care l-am tinut la temperatura camerei.Amestecam.
Batem albusurile spuma la care am adaugat un praf de sare.
Incorporam albusurile la mascarpone si amestecam.
Impartim crema obtinuta in doua castronele.Intr-una adaugam ciocolata rasa sau bucatele iar in alta cacao.Asa incat sa obtinem doua creme una alba si una cu cacao.
Luam o tava de cozonac(a mea avea dimensiuni 18x30)si o acoperim cu hartie de copt.
Facem cafeaua si o indulcim dupa gust.
Punem cafeaua intr-un bol si inmuiem biscuiti rand pe rand.Asezam biscuiti pe pereti si pe fundul tavi.
Varsam crema cu cacao peste biscuiti.Asezam alt rand de biscuiti inmuiati peste crema dupa care varsam si crema alba.Acoperim totul cu restul de biscuiti.
Punem tava la congelator cateva ore ,eu am lasat peste noapte.
La servit se taie bucati si se orneaza cu ciocolata calda sau cacao.
1
in reteta originala se folosesc piscoturi
2
se poate adauga rom sau alte lichioruri dupa preferinta.
3
cand se scoate din congelator ,daca nu se desprinde de pe tava,se pune tava deasupra focului 1-2 secunde