Savarine false

de Ligia Bxl in Dulciuri, 21 Dec 2010 | 5150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • gogosi:
  • 500 gr de faina
  • o ceasca cu lapte
  • o lingura de unt
  • 2 oua
  • drojdie cat o nuca
  • o lingura de esenta de rom
  • o lingurita de sare
  • o lingura de zahar vanilat
  • un borcan de compot de zmeure
  • frisca ptr ornat
  • glazura la alegere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine false:

Gogosile se fac astfel:se pune drojdia la crescut cu putin zahar,lapte si o lingurita de faina,apoi se pune intr-un mare castron faina si in mijloc se face o adancitura unde se pune laptele caldut,untul topit,ouale,drojdia,romul,sarea si zaharul vanilat.Se framanta toate bine si apoi se dau la crescut intr-un loc cald.Dupa ce au crescut se intinde o foaie din compozitie si se fac rondele cu paharul,apoi se mai tin pe masa de lucru pana mai cresc putin.Se prajesc.

Dupa racire se taie pe mijloc fiecare gogoasa,se insiropeaza cu compotul peste tot,apoi se umplu cu frisca cu seringa,se pun peste frisca zmeure iar pe deasupra puteti glazura cu ce vreti(eu am folosit un sirop bun din comert de mango si zmeure)apoi se dau la rece si in acest timp gogosile se si inmoaie de la compot puteti folosi orice fel de reteta de gogosi),sunt extraordinare,racoroase si merita sa le incercati.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine false" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema capuccino