Savarine

de Dea_Dea in Dulciuri, 28 Sep 2014 | 5090 vizualizari

 

Ne plac!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 4oua
  • Un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1-2 linguri faina
  • 5 gr praf de copt

SIROP :

  • 300-400 ml apa
  • 3-4 linguri zahar
  • Esenta de rom

CREMA

  • 300-400 ml frisca lichida
  • Un borcan de dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Albusurile se bat spuma praful de sare. Adaugam zaharul si mixam , adaugam galbenusurile pe rand , apoi adaugam pesmetul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune compozitia in forme si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 min.

Se lasa sa se raceasca , se insiropeaza.

Frisca se bate spuma.

Se taie un capac , se pune dulceata , frisca , capacelul si iarasi dulceata sau tort gelee.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]