Sarmalute vegetariene in frunze de salata

de RuxyRux in Mancaruri de post, 29 Mar 2013 | 8106 vizualizari

 

Bune..tare bune...si de post!

 

INGREDIENTE

  • 2 salate mari( cu frunze mari)
  • 5 ciuperci champinion
  • 1 ceapa alba
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 morcov mic
  • 1 legatura de marar
  • cimbru
  • piper
  • sare dupa gust
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 1 cutie de rosii polpa Cirio( in bulion)
  • 1 bol mic de stafide aurii( un pumn)
  • 1 vas cu apa
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 2 linguri ulei vegetal( palmier)
  • 1 cana de orez cu bob rotund
  • suc de rosii condimentat( sau obisnuit, ideal facut in casa)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute vegetariene in frunze de salata:

Salata se spala frunza cu frunza si se aleg mai bine frunzele mari. Se manevreaza cu grija ...este fragila.

Se incalzeste un vas cu apa in care am pus zeama  de lamaie si un praf de sare. Ficare frunza se opareste pentru zece secunde in apa. Se lasa deoparte cu grija. E bine sa facem asta exact inainte sa umplem sarmalutele.

Vanata se taie felii si se presara cu sare. Se lasa in jur de zece minute, apoi se scurge. Eu o trec si printr-un jet de apa rapid apoi o scurg bine inainte sa o toc marunt.

Se toaca ceapa, ciupercile, morcovul se da pe razatoare, dovlecelul  de asemenea, apoi se amesteca toate legumele cu cimbrul si mararul. Punem si stafidele. Daca doriti puteti pune totul la robot pentru o compozitie mai fina. Calim usor in ulei incins, adaugam  si orezul. Se lasa in jur de zece minute pe foc, amestecandu-se din cand in cand. Nu este nevoie de apa caci isi vor lasa destula legumele. Daca vi se pare prea multa, o scurgeti, o strecurati si o veti adauga la sos.  Adaugam pasta de ardei, rosiile in bulion si potrivim gustul de sare si piper. Lasam la racit compozitia. Fiecare frunza gata pregatita cum am spus mai sus se umple si se ruleaza.

Sarmalutele se aseaza in vas si deasupra se pune suc de rosii condimentat( vezi reteta in pagina mea). Le coacem pentru o ora si jumatate la cuptor.

Le servim cu mamaliguta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute vegetariene in frunze de salata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu praz si masline