Sarmalute de sarbatori

de Ligia Bxl in Mancaruri cu carne, 3 Ian 2011 | 5891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • o cana de orez
  • 1 kg de carne tocata porc-vita
  • cimbru,oregano
  • marar
  • sare
  • piper
  • 250 gr de caizer afumat
  • 250 gr pulpa de porc afumata
  • 4-5 cepe rosii
  • 1 ardei rosu
  • 2 cutiute de bulion concentrat
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de sarbatori:

Varza murata daca e prea sarata si prea acra se desface si se pune de seara in apa.Se  curata ceapa si ardeiul si se calesc apoi se adauga orezul.Dupa calire se da deoparte si se pune carnea tocata,condimentele,sare dupa gust,si cele 250 gr de pulpa afumata de porc tocata la blender,adaugam bulionul,apoi formam sarmale din foile de varza si compozitie,intr-o cratita sau tava mai inalta punem pe fund ulei apoi varza tocata,apoi un strat de sarmale,peste ele un strat de cateva felii de caizer afumat apoi un start de sarmale si asa mai departe pana terminam de pus toate sarmalele si pe deasupra punem un strat de varza,umplem cratita sau tava cu apa, punem putin bulion ,sare si foi de dafin.Se pun la fiert pana scade apa si se rumenesc pe deasupra.Se servesc calde si pe deasupra cu smantana si mamaliguta.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de sarbatori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]