Sarmalute cu ciuperci

de Criss in Mancaruri de post, 11 Oct 2010 | 5142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g ciuperci
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1 cescuta orez
  • -marar verde si cimbru (uscat am avut)
  • -250 ml suc de rosii
  • -sare, piper
  • -ulei
  • -1 varza medie, proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ciuperci:

Varza se opareste si se aleg frunzele. Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Se adauga apoi ciupercile taiate cubulete si morcovul ras. Se calesc pana se evapora apa lasata de ciuperci. Se adauga sare, piper si marar verde.

Cu amestecul de ciuperci se umplu frunzele de varza si se ruleaza sarmalele.

Sarmalele se pun intr-o cratita, si din loc in loc se pun crengute de cimbru.  Se amesteca 250 ml suc de rosii cu o lingurita sare si apa si se toarna peste sarmale astfel incat sa le acopere. Se pun la fiert aproximativ 40-45 minute. (fierb foarte repede).

Se servesc cu sau fara smantana,in functie de preferinte. A fost un experiment, insa foarte reusit zic eu, pentru ca sarmalutele facute astfel sunt delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

luminita20_2006 1

12.10.2010, 10:17

ce bune sunt sarmalutele astea

nadina73 1

12.10.2010, 23:45

super bune facem schimb?eu am facut cu ciuperci si carne

Criss 1

13.10.2010, 08:25

Nadina, daca vrei, facem schimb.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor