Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 4-5lg ulei mestecand sa nu se arda. Adaugam pasta de ardei si dupa ce s-a inmuiat ceapa o luam de pe foc. Orezul il curatam si-l spalam in vreo 6 ape. Carnea tocata o adaugam peste ceapa, punem orezul scurs de apa, sare, piper dupa gust si boiaua. Se amesteca bine bine.
Frunzele de varza le tinem putin in apa rece ca sa mai iasa din ele sarea si acreala daca sunt foarte acre. Dupa aceea se storc de apa, se taie inima la frunze si se pregatesc de impachetat sarmalele.
Ceafa afumata fiind cruda am pus-o la fiert inainte separat intr-o oala pana s-a facut pe jumate. Am taiat fideluta varza murata si varza verde. Dupa ce am terminat de impachetat cele 61 de sarmalute(atatea mi-au iesit) am inceput sa le asez in oala.
In fundul oalei am presarat varza murata taiata fideluta, apoi un rand de sarmale, ceafa am taiat-o in patru si am pus cate 2 bucati pe un rand, varza verde taiata si tot asa pana lea-m terminat. Deasupra am presarat varza murata taiata si am pus apa in care a fiert ceafa si am completat cu apa. Se da la fiert ca sa miroase bine in ajun de Craciun.
Va urez pofta buna Si Sarbatori Fericite!