Sarmalute cu carne de porc si afumatura

de claudiaO in Porc, 13 Noi 2014 | 5233 vizualizari

 

Sarmalutele...nu cred ca mai au nevoie de nici o prezentare...sunt sarmalute si atat!
Vorba sotului meu...sarmalele ...nu au cum sa nu fie bune :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc - pulpa -tocata
  • 1 bucata de cca 500 gr coasta afumata
  • 2 verze murate
  • 2 cepe mari
  • 100 ml ulei
  • 200 gr orez
  • 2-3 lingurite cimbru
  • sare
  • piper
  • 200 gr pasta de tomate
  • 2 crengute de marar uscat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de porc si afumatura:

Crnea am ales-o de la piata bucata si mi-au tocat-o pe loc.

Varza o clatim putin in apa rece si alegem frunzele.

Curatam ceapa si o punem la calit in ulei incins pana devine translucida; adaugam orezul spalat in cateva ape si punem o jumatate de cana cu apa peste el ca sa se inmoaie. Adaugam piper, cimbru si sare dupa gust. Dupa ce s-a inmuiat si orezul ,lasam putin la racit si amestecam cu carnea tocata- omogenizam bine si ne apucam de impachetat sarmalutele.

Luam o frunza de varza, daca e prea mare o taiam in doua- trei, punem o manuta de compozitie de carne cu orez si infasuram bine.Procedam la fel pana terminam toata compozita de carne.

Intr-o cratita incapatoare asezam pe fund foi de varza, sau varza tocata, punem crengutele de marar si cateva bucatele de costita,apoi asezam la rand sarmalutele formate; presaram putin cimbru,mai punem cateva pucatele de costita si continuam cu randul 2. Dupa ce am terminat de asezat toate sarmalutele acoperim cu varza tocata marunt, mai presaram cimbru si puenm pasta de tomate diluata in cca 300-400 ml apa. Punem la cuptor la foc mic pt cca 3 ore. Verificam din cand in cand daca mai are apa si spre sfarsitul timpului incercam daca s-au fiert in (in interior si varza).

Servim cu pofta cu o mamaliguta sau fara si cu samntana...sau fara :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de porc si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute rumenite in vasul de lut la cuptor, cea mai gustoasa reteta