Sarmalute cu carne de curcan

de Dya Daniela Andrei in Curcan, 19 Apr 2014 | 5178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de curcan (piept sau/si pulpa dezosata)
  • 1 cescuta cu orez (cu bobul rotund)
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 3-4 cepe mari
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • o varza mare, murata
  • o cescuta cu bulion/suc de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • optional, pentru servit: ardei iute, smantana
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de curcan:

Tocam ceapa, morcovul il razuim si le calim si in cateva linguri de ulei, impreuna cu sarea si piperul. Cand devine translucida adaugam sucul de rosii/bulionul, omogenizam si punem si orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia pe foc cateva minute, amestecand usor, pentru a nu se arde. Adaugam apoi carnea tocata si omogenizam totul.

Pregatim frunzele de varza murata, taind partea mai tare a acestora.  Cu ajutorul unei lingurite, adaugam o cantitate  suficienta din compozitia rezultata, pe fiecare frunza in parte. O infasuram cu grija pentru a nu pocni.

Pe fundul cratitei  in care fierbem sarmalutele asezam coditele ramase de la marar si patrunjel, iar peste ele asezam sarmalutele. Pentru ca acestea sa nu se ridice la suprafata am tocat cateva frunze de varza si le-am pus deasupra sarmalutelor. Am adaugat apoi o lingura de suc de rosii si o cantitate de apa suficienta, astfel incat sa acopere in intregime sarmalutele (dar sa nu le depaseasca nivelul).  Cand nivelul apei scade mai adaugam atat cat este necesar, atentie insa ca apa sa fie fierbinte. Le asezam in cuptor la foc potrivit pentru aproximativ trei ore. Se servesc calde, cu ardei iute si smantana. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei 1

21.04.2014, 16:15

tudor89 1

13.05.2014, 17:34

buna ziua .pun un mic anunt aici pentru cei care doreste curcani albi crescuti eco la ferma mea.ma puteti contacta prin mail la adresa [email protected] sau prin facebook dragonutudorel sau un mesaj aici.va astept

Dya Daniela Andrei 1

13.05.2014, 19:16

Bey, ma lesi! Cum ai nimerit tocmai aici!?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu carne de pui si curcan in vasul roman