Sarmale in foi de vita-de-vie

de Ina in Mancaruri cu carne, 1 Iul 2010 | 13781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • frunze de vita-de-vie – cca. 70-80 bucati
  • Compozitia de carne:
  • 1 kg. carne tocata, amestec  porc  cu vita
  • 1 ceasca cu orez
  • 4 oua
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • bulion
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • piper
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita-de-vie:

 Frunzele de vita-de-vie le conservi pentru iarna dupa metoda: http://www.bucataras.ro/retete/7709/vita-de-vie-pregatita-pentru-iarna.html

Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o ceasca cu apa , 3-4 linguri cu bulion  si  amestecam  totul bine.  Oprim focul si lasam cratita 5 minute deoparte.

Intr-un vas mai mare punem carnea, adaugam ceapa calita, orezul spalat  si  scurs de apa,  sare, piper, cimbru si spargem  4 oua. Amestecam totul , iar din carnea astfel preparata formam sarmalutele.  Luam cu mana putina carne pe care o plasam pe frunza de vita-de-vie in zona petiolului  si impaturim frunza ca in imaginile prezentate mai jos ( sau cum se pricepe fiecare….:) )

Sarmalutele se aseaza in oala in mod concentric, in straturi successive, apoi se acopera cu apa si/sau suc de rosii/ bullion in proportii de 3:1   Pentru a nu se ridica mult la fierbere, eu am pus peste ultimul strat  frunze de vita-de-vie.

Se pune oala pe foc si se fierb sarmalele la foc mic, cca o ora.

Se servesc fierbinti, cu sau fara smantana alaturi.

TIPS-URI

1

Nu adauga prea multa sare in compozitia de carne, intrucat sare contin si frunzele de vita-de-vie 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita-de-vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale moldovenesti