Nu am avut varză murată şi am făcut sarmale din varză proaspătă; am congelat-o, am scos-o a 2-a zi, am pregătit foile de varză şi le-am ţinut câteva ore în borş de putină şi sare.
Se spală pulpa de porc, se şterge cu un şervet, se taie bucăţele.
Am tocat carnea cu ajutorul robotului de bucătărie.
Obişnuiesc să călesc (2-3 minute) carnea împreună cu ceapa şi morcovul ras, fără a mai adăuga ulei.
Adaug apoi orezul (spălat), sucul de roşii, condimentele.
După ce se răceşte compoziţia, se adaugă cele 2 ouă.
Se pregăteşte varza, se formează sarmalele şi se aşează în vas (pe un strat de varză tocată şi câteva crenguţe de cimbru).
Între rânduri se pune câte o lingură de bulion,
Deasupra se pun câteva foi de dafin şi boabe de piper.
Se acoperă cu apă călduţă şi se pun în cuptor timp de câteva ore, la temperatură medie.
Poftă bună!